Barion Pixel
Vissza

CCM korcsolya - Száz év kemény munka és hűség

ccm korcsolya

A CCM korcsolya a CCM, rövidítve a Canada Cycle & Motor Company Limited terméke. A cég nem csupán egy jégkorcsolya gyártója, hanem egy hosszú történelmi hagyományokkal rendelkező intézmény is, amely jelentősen hozzájárult a jégkorong világához. Minden egyes alkalmazott száz év kemény munkája és elhivatottsága kellett ahhoz, hogy a cég ma ott álljon, ahol. A CCM története 1899-ben kezdődött, amikor a Canada Cycle & Motor Company Limited Westonban, Ontarióban nyitotta meg kapuit.

CCM korcsolya gyökerei

A jégkorong kialakulásának helyéről máig vita van, Montreal, Kingston, Halifax, Anglia és még Hollandia is lehet az őshazája, de a CCM gyökereiről nincs vita. A cég megalakítása után először kerékpárokat gyártottak, de hamar rájöttek, hogy a jégkorong az a terület, ahol igazán kiemelkedhetnek. 1905-ben ahogy a kerékpárok piaca hanyatlásnak indult Kanadában a CCM új utakat kezdett keresni. Ekkoriban a jégkorong gyorsan növekedett, és a CCM úgy döntött piacra lép a CCM Automobile Skate kiadásával. 30 év múlva a CCM dominált a jégkorongkorcsolya piacon, a játékosok több mint 90%-a CCM korcsolyát viselt. Az ikonikus Tackaberry jégkorongcipő és a CCM Prolite penge kombinációja az 1939 és 1969 közötti időszakban az NHL gólkirályainak kedvenc választása volt.

A CCM nem csupán termékeivel, hanem a mögöttük álló legendákkal is felhívta magára a figyelmet. Az évek során olyan nevek csatlakoztak a CCM-hez, mint King Clancy, aki 1936-ban a cég első hivatalos szóvivője lett. Azóta a CCM-et olyan legendák képviselik, mint Paul Henderson, Darryl Sittler, Mark Messier, valamint jelenlegi NHL sztárok, például Auston Matthews, Sidney Crosby, Alex Ovechkin, John Tavares és Connor McDavid.

CCM korcsolya jelene és jövője

A CCM korcsolya azonban nem csak a múltjára támaszkodik, hanem folyamatosan a jövőbe is tekint. A cég folyamatos kutatást és terméktesztelést végez a világ legjobb jégkorongozóival együtt, hogy olyan felszereléseket készítsenek, amelyek magas minőségűek és intuitívak, valódi segítői a hokijátékosok számára. A CCM korcsolya termékei magas minőségükről és megbízhatóságukról híresek, és sok jégkorongozó számára választási lehetőséget jelentenek.

Összességében a CCM nem csupán egy korcsolyagyártó vállalat, hanem egy olyan intézmény, amely mélyen gyökerezik a jégkorong történelmében. A CCM korcsolya termékei és hagyományai jelentős hatást gyakorolnak a jégkorong sport világára, és továbbra is kulcsszerepet játszanak a jégkorongozás fejlődésében és népszerűsítésében.