Barion Pixel

Korcsolyaélezés

Korcsolyaélezés fontossága

A téli sportok rajongói számára a korcsolyázás egy igazi téli csemege, azonban a korcsolya élezést gyakran elhanyagolják. A korcsolyaélezés alapvető fontosságú a sikeres korcsolyázáshoz, ezért nézzük meg mennyire fontos a korcsolya élezése a minőségi korcsolyázásnak.

Miért olyan fontos a korcsolyaélezés?

Először is, az éles korcsolya könnyebben siklik a jégen, ami növeli a sebességet és a manőverezési képességet. Ezenkívül a megfelelően kialakított korcsolya él segít a stabilitásban és a megfelelő egyensúly megtartásában a jégen. Ha a korcsolya él tompa, könnyebben csúszhat ki és könnyebben megsérülhetünk.

A korcsolya folyamatos élezése nem csupán a biztonság, hanem az élvezet szempontjából is fontos. Az éles korcsolyával könnyebb és szórakoztatóbb a jég tetején táncolni, trükköket bemutatni vagy éppen hokizni. Egy tompa korcsolya gyorsan az élmények rovására mehet.

Hogyan lehet gondoskodni a korcsolya megfelelő élezéséről?

A legjobb, ha ezt a feladatot szakemberre bízzuk, például egy tapasztalt korcsolyaüzletben vagy korcsolyakölcsönzőnél, mint a willisport.hu vagy a korcsolyaelezes.hu. Ők rendelkeznek a megfelelő eszközökkel és szakértelemmel ahhoz, hogy a korcsolyát optimálisan élezzék. A korcsolyaélezés gyakorisága attól függ, hogy mennyit korcsolyázunk, de általában érdemes legalább minden szezon elején és közepén elvégezni ezt a feladatot.

Korcsolyaélezés elhanyagolása - Miért fontos, hogy ne így tegyünk?

Ne hanyagoljuk el a korcsolya élezését, mert az éles korcsolya nemcsak a biztonságot és a teljesítményt javítja, hanem az örömét is növeli ennek a csodálatos téli sportnak. Gondoskodjunk róla, hogy minden alkalommal a legjobbat hozhassuk ki a korcsolyázásból, és élvezzük minden pillanatát a jégen, ezért mindig gondoskodjunk a korcsolyánk élezéséről!

Magyarországon is igen jelentős számban vannak azok, akiknek korcsolyáját a Willisport üzleteink egyikében megformáztuk. Rengeteg olyan gyermekkorcsolyával találkoztunk például, amit ha nem formáztunk volna meg, akkor valószínűleg a gazdájáról mindenki azt hitte volna, hogy nincs egyensúly érzéke, holott csak olyan kis felületen feküdt fel a jégen, amivel már szinte lehetetlen korcsolyázni.

Korcsolyaélezés visszajelzések

Korcsolyaélezéseink visszajelzései 95%-os arányban rendkívül pozitívak, 5% semleges, de csak azért mert nem tűnik fel a korcsolyázónak, hogy eddig például 6-os holkerrel korcsolyáztak, míg most mindezt 16-ossal vagy még laposabb holkerrel teszik. Mi mindig örömmel várjuk a visszajelzéseket és bízunk benne, hogy az 5%-os semleges visszajelzési arány is egyre kisebb lesz.

Bővebb információ a korcsolyaélezésről és a korcsolya élező gépeinkről a korcsolyaelezes.hu weboldalunkon.